Web Tabanlı Ön Muhasebe Programının Sağladığı 9 Avantaj

Tüm enerjinizi şirketinizin büyümesine, belki de markalaşmasına harcamak oldukça heyecan vericidir. Her girişimci de şirket kurma süreci öncesi tek uğraşın markalaşma veya kurumsallaşma yolculuğu olduğunu sanır. Bu nedenle işletmenin ticari faaliyet hacimleri artmaya başladıkça uğraşılmak zorunda kalınan muhasebe süreci birçok girişimci ve işletme sahibi için yorucu bir hale dönüşür. Neyse ki sürecin basit, kolay ve hızlı yönetimi için web tabanlı ön muhasebe programları var. Böylece işletmenin finansal durumu hakkında bilgi sahibi olmayı sağlamak gibi önemli bir işleve dönüşen ön muhasebe yönetilebilir bir hale gelebilir. Peki ön muhasebenin avantajları neler? İşte detaylar…

  1. Hemen ön muhasebe tutma işlemine başlayın.

Web tabanlı ön muhasebe programında üyelik açar açmaz kullanmaya başlayabilir, tüm muhasebe sürecinizi dijitale taşıma imkanına sahip olursunuz. Masaüstü programlarındaysa donanım gereksinimleri vardır ve ayrıca kurulum, eğitim ve veritabanı alanı gibi ihtiyaçlar da söz konusu olur. Web tabanlı muhasebe sürecine geçmeden önceki verilerinizi Excel dosyası oluşturarak programa aktarmanız birkaç dakikanızı alır.

  1. Karmaşık süreçler basitleştirin ve hatasız ön muhasebe deneyimi yaşan.

Web kaynaklı ön muhasebenin en önemli özelliğiyse basit olmasıdır. Excel’deki karmaşık formülleri ezberlemek ve uygulamak zorunda bırakmadan çok daha pratik şekilde profesyonel muhasebe tutmanızı sağlar. Üstelik panel kullanımı için saatler süren eğitim almaya gerek kalmadan anlaşılır arayüz ve akıllı yönlendirmelerle her işlem hatasız şekilde gerçekleşir.

  1. Formül ve grafik oluşturma ile zaman kaybetmeyin.

Web tabanlı ön muhasebe programı ile veri analizleri çok daha kolay şekilde gerçekleşir. Yapmanız gerekense şirket verilerini düzenli şekilde girmek. Şirketle alakalı verileri raporlaştırma ihtiyacınızın olması halinde raporlama bölümleri veya veri analizi gibi sekmeleri üzerinden istediğiniz tablo formatlarını bir tıkla çıkarmak mümkündür. Böylece verilerin sınıflanması, tablolaştırılarak grafik haline getirilmesi gibi zaman kaybedici işler söz konusu olmaz.

  1. Tahsilat ve ödeme günlerini geciktirmeyin.

Bir firma tahsilatları ve ödemelerini doğru şekilde yönetmesi gerekir. zamanı geciken ödemeler kadar zamanında yapılmayan tahsilatlar da sıkıntılara neden olur. Web tabanlı yazılımla ödemeler ve tahsilatlar takip altına alınır ve günü gelince yetkili kişilere mesaj atılarak hatırlatma yapılır. Böylece tahsilatların gecikmesi önlenir. Günü gelen ödemeler de zamanında gerçekleşir.

  1. Cari hesaba ait işlemleri dinamik bir şekilde analiz edin.

Müşteri ve tedarikçi tarafında gerçekleşen ödeme, satın alma veya fatura düzenleme tüm cari hareketler sistemde anlık olarak işlenir. Böylece son cari bilgileri hakkında günlük, aylık veya arzu edilen tarih aralığında gerçekleşen hareketlerin sonuçları her zaman izlenebilir.

  1. Birden fazla kişiye yetki verin.

Ön muhasebe sürecine dahil edilen kişiler web tabanlı uygulamaya davet edilebilir. Böylelikle yapılan işbölümüne göre ön muhasebe programından muhasebe çalışanları verimli şekilde faydalanırken hangi işlem, kim tarafından, nasıl yapılmış gibi veriler de yönetim birimi tarafından takip edilebilir.

  1. Sınırları kaldırın ve her yerde muhasebe verilerini düzenleyin.

Web tabanlı muhasebe uygulamasının en büyük avantajı da her yerden erişime imkan vermesidir. Böylece ofise bağımlı kalmadan muhasebe programında kesilmesi gereken bir faturayı müşteriye gönderebilir, son stok bilgilerine bakabilir veya ödeme alınması gereken müşteri listelerini kontrol edip hatırlatma yapabilirsiniz.

  1. Değişen ticari hayata anında ayak uydurun.

Ticari hayat oldukça dinamik. Bu nedenle vergilendirme usul ve esaslarına yönelik değişiklikler her mükellefi etkileyen bir durum. Web tabanlı programlar değişen mevzuat ve uygulamalarına hızlı şekilde adapte olmanızı sağlayan programları ifade eder. Ayrıca sürekli geliştirilerek daha pratik işlem yapma veya işinizi verimli kılacak özelliklerle performansınızı arttırma imkanı sunar.

  1. Sürekli destek hizmetlerinden yararlanın.

Web tabanlı uygulama aboneliğiniz sürdüğü sürece destek alma hakkınız da devam eder. Üstelik destekler ücretlendirilmez ve herhangi bir sınırlama söz konusu değildir. Böylece panel kullanımından fatura kesme işlemleriyle ilgili birçok işleme dair uzman danışman ekibi hizmetinizde olur.